Müdürlüğümüze Planlaması Yapılan 23. Dönem POMEM Öğrenci Adaylarının Dikkatine
  13 Mart 2019

23.DÖNEM MERSİN ŞEHİT ALTUĞ VERDİ POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE PLANLANAN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!

GEÇİCİ KAYITLAR 18 MART 2019 TARİHİNDE AYNI GÜN  MESAİ BAŞLANGICI SAAT: 08:00’DEN  MESAİ BİTİMİ SAAT:17.00’A KADAR YAPILACAKTIR.  (Adayların 18 mart 2019 pazartesi günü 08:00-17:00 saatleri arasında müdürlüğümüze gelmesi yeterlidir.

Müdürlüğümüze giriş yaptıktan sonra kayıtları alınan öğrenci adaylarımızın nizamiyeden çıkışları mümkün olmayacaktır)

ADAYLAR AŞAĞIDAKİ BELGELERİN ASILLARINI YANLARINDA BULUNDURACAKLARDIR

• Lisans ve Ön Lisans Diplomasının Aslı ve  2 Adet Fotokopisi,
  • Mezun Olduğu Üniversiteye Ait Diplomanın Aslı (Diplomasını kaybedenler için öğrenim durum belgesi ),
  • Lisans veya yüksek lisans eğitimine devam etmesi nedeniyle diploması yanında bulunmayan adaylar, diplomalarının aslı yerine öğrenim gördükleri üniversite/yüksekokul tarafından onaylanan diploma örneği ile birlikte lisans/yüksek lisans eğitimine devam ettiklerini gösterir öğrenci belgelerini getireceklerdir.
  • Askerliğini Tecil Ettirenler İçin Tecil Belgesi ve 2 Adet fotokopisi,
  • Askerliğini Yapmış Adaylar İçin Terhis Belgesi ve 2 Adet fotokopisi
  • Askerlik Muayenesi Hiç Yapılmamış Adayların Askerlik Şubelerinden Alacakları Askerlik Durum Belgesi ve 2 Adet Fotokopisi
  • Lise Veya Ortaokulda Hazırlık Okundu İse Diploma Aslı Ve 2 Adet Fotokopisini Getireceklerdir.)

GEÇİCİ KAYIT ESNASINDA İSTENİLEN BELGELERİN ASILLARINI GETİREMEYEN ADAYLAR NOTER TASDİKLİ ÖRNEKLERİNİ VEREBİLİRLER. ANCAK İNTİBAK EĞİTİMİ BİTİMİNDE EĞİTİM ÖĞRETİMİN BAŞLAMA TARİHİNDE BU BELGELERİN ASILLARINI İBRAZ ETMEK ZORUNDADIRLAR.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- ORTAOKUL VE LİSEDE HAZIRLIK SINIFINI OKUYANLAR, LİSEYİ 4 YIL OKUYANLAR (teknik lise, öğretmen lisesi) DİPLOMASINDA 4 YIL, 1+3 YIL, 3+1 YIL, HAZIRLIK+ 3 YIL İBARESİ OLANLAR VARSA DİPLOMA ASLINI VEYA ONAYLI ÖRNEĞİNİ, YOKSA MEZUN OLDUĞU OKULDAN ALINACAK İMZALI VE MÜHÜRLÜ AYRI BİR BELGE GETİRECEKLERDİR.

2- NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ (2 ADET)

3- İKAMETGÂH BELGESİ. (2 ADET)

4- VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ. (2 ADET) (Açıklamalı ve Tüm aile bireylerinin isimleri de bulunacak. Açıklama kısmı: adres bilgileri, isim değişikliği yaş tahsisi vs. olacak şekilde. )

5- EVLİ OLANLAR EVLİLİK CÜZDANLARININ ASLI İLE EVLİLİK CÜZDANININ İLK 4 SAYFASININ FOTOKOPİSİNİ GETİRECEKLERDİR.

6- KAN GRUBU KARTI (Ehliyet veya Nüfus Cüzdanında yazıyorsa fotokopileri yeterli olacaktır) (1 ADET)

7- VESİKALIK FOTOĞRAF – 20 ADET (BİYOMETRİK FOTOĞRAF OLMAYACAK)

8- EVLİ OLAN ADAYLARIN EŞLERİNE AİT (2 ADET FOTOĞRAF)

9- SÜRÜCÜ BELGESİ  FOTOKOPİSİ (olanlar için)

10- İSİM DEĞİŞİKLİĞİ VE YAŞ TAHSİSİ OLANLAR BUNLARLA İLGİLİ MAHKEME KARARLARININ ASLINI YANLARINDA GETİRECEKLERDİR.

11- - ADLİYEDEN TEMİN EDİLEN ADLİ SİCİL BELGESİ (2 ADET)

12- DAHA ÖNCEDEN SİGORTALI BİR İŞTE ÇALIŞMIŞ OLAN ADAYLAR SİGORTA TESCİL NUMARALARINI İBRAZ EDECEKLERDİR.

13- HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE ÜYE OLMADIĞINDANA DAİR EK-1 DE BULUNAN FORUM İNDİRİLEREK 18.03.2019 TARİHİ YAZILARAK İMZALI BİR ŞEKİLDE GETİRİLECEKTİR. ( EK-1 SAYFANIN ALTINDADIR )

14- EK-2 DE BULUNAN 23. DÖNEM ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU İNDİRİLEREK ARKALI ÖNLÜ TEK YAPRAK OLACAK ŞEKİLDE ÇIKARTILIP, BİLGİLER EL YAZISI İLE MAVİ TÜKENMEZ KALEM KULLANILARAK EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE DOLDURULACAK VE TARİH KISMINA 18.03.2019 YAZILARAK İMZALANMIŞ BİR ŞEKİLDE ÖN KAYIT GÜNÜ GETİRİLECEKTİR.(EK-2 SAYFANIN ALTINDADIR)

ÖNEMLİ

2. ADAYLARIN GELİRKEN YANLARINDA BULUNDURACAĞI MALZEMELER:

· Kişisel Eşyalar(Bakım ve Temizlik):

POMEM’e gelirken erkek adaylar saç, sakal, bıyık traslarını olmuş şekilde geleceklerdir.

Aday öğrenciler yanlarında temizlik-tıraş malzemeleri, el sabunu, şampuan, terlik, tırnak çakısı, yeteri kadar iç çamaşırı ve yatılı okul için gereken diğer eşyalarını getireceklerdir

· Sivil Kıyafet:

Öğrenciler eğitimler sırasında kullanılmak üzere, sıfır yaka desensiz düz lacivert renkte en az 2 adet t-shirt getireceklerdir.

Öğrencilerin, mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak resmi istihkakları kendilerine dağıtılıncaya kadar giyebilecekleri mevsimlik kıyafetlerini (yeteri kadar kıyafet, kravat, kumaş pantolon, gömlek vs. ) yanlarında getirmeleri uygun olacaktır.

· Spor Malzemesi:

Adaylar bir takım eşofman (koyu renk siyah, lacivert, füme vs.) ve spor ayakkabısı getireceklerdir.

· Yatakhane Kıyafeti:

Pijama, terlik, havlu, banyo havlusu veya bornoz, içeri terliği v.s.

3. ADAYLARIN GELİRKEN YANLARINDA GETİRMEMESİ GEREKENMALZEMELER:

· Adaylar, ses, görüntü ve depolama özelliği olan cep telefonu(Akıllı telefon), bilgisayar, tablet v.s, fotoğraf makinesi, kamera vb. gibi elektronik cihazları (elektrikli tıraş makinesi hariç) okula getirmeleri yasaktır.

· Aday öğrencilerin, her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesini Müdürlüğümüze getirmesi yasaktır.

· Aday ve yakınları tarafından getirilen ya da gönderilen her türlü yiyecek ve içecek maddelerinin getirilmesi yasaktır.

· Doktor raporu ve reçetesi bulunmayan ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme ve bitkisel ilaçların getirilmesi yasaktır.

· Ustura, açık jilet ile her türlü kesici ve delici aletlerin getirilmesi yasaktır.

· Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.

· Her türlü siyasi ve ideolojik yayın ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

DUYURU: MÜDÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞIM İÇİN ADAYLARIN OTOGAR POLİSİ İLE İRTİBATA GEÇMESİ GEREKMEKTEDİR..

DİKKAT: İstenecek yeni belgeler olabileceğinden, liste güncellenebilir. Bu yüzden internet sitemizin sık sık ziyaret edilmesi gerekmektedir.​

ek-1

ek-2 Bilgi Formu